Auto’s gaan steeds later naar de autosloperij

Opvallend genoeg gaan auto’s in Nederland steeds langer mee. Volgens het RDW is de gemiddelde leeftijd van een voertuig dat naar een autosloperij wordt gebracht inmiddels gestegen naar circa 18 jaar. Dit is een stijging van circa 1,5 jaar ten opzichte van de gemiddelde leeftijd in 2012.

De cijfers zijn wellicht niet helemaal representatief, de stijging komt namelijk voort uit de verhoogde sloop van oldtimers. Sinds de overheid besloot wegenbelasting te heffen over oldtimers werden deze massaal naar de sloperij gebracht vanwege de hoge maandelijkse kosten. Een andere oorzaak van bovenstaande statistieken is wellicht de economische crisis waarin er simpelweg minder geld beschikbaar is voor de aanschaf van een nieuwe auto. Consumenten proberen zo lang mogelijk met hun huidige voertuig door te rijden en met succes zo blijkt nu.

De meest verkochte auto’s in Nederland zijn overigens respectievelijk de Opel Corsa, Volkswagen Polo en Volkswagen Golf. Deze auto’s worden dan ook het meest ter sloop aangeboden op een autosloperij.