Autoverzekering, informatie en tips

Als autobezitter of bezitter van een motorrijtuig ben je in Nederland verplicht om een verzekering af te sluiten. Dit is tevens vastgelegd in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. De verzekering zal de schade vergoeden die jij bij een ongeval veroorzaakt. Ben je uitgebreid verzekerd, dan zal de verzekering ook jouw schade vergoeden. Kort gezegd zijn er drie soorten verzekeringen voor motorrijtuigen;

  • WA
    Dit betekent Wettelijke Aansprakelijkheid en is zoals de naam doet vermoeden per wet verplicht. De verzekering vergoedt de schade en onkosten indien jij aansprakelijk kan worden gesteld.Ben jij bijvoorbeeld betrokken bij een tweezijdig ongeval? Dan zal, indien jij aansprakelijk bent, de verzekeraar de schade van de andere persoon vergoeden. Schade aan jouw voertuig zal niet worden vergoed.
  • WA+ Beperkt Casco
    Hierbij gelden dezelfde voorwaarden als bij de WA-verzekering. Extra toevoeding is echter wanneer er schade aan uw voertuig is door bijvoorbeeld bliksem, hagel of diefstal. Dan zal de verzekeraar de dagwaarde vergoeden.
  • WA+ Volledig casco
    Dit is de meest uitgebreide verzekering en dekt alle schade bij zowel jouw voertuig als die van anderen bij een ongeval. Ook ben je verzekerd voor andere soorten schade zoals bliksem, hagel, windschade of diefstal. Deze soort verzekering wordt ook wel all-risk genoemd en wordt met name bij nieuwe voertuigen afgesloten.

Vergelijken is het toverwoord

Er heersen momenteel grote verschillen tussen de verzekeraars met betrekking tot hun premie en uitkeringsvoorwaarden. Het loont daarom absoluut de moeite om de autoverzekeraars onderling met elkaar te vergelijken. Wanneer je bijvoorbeeld minder euro per maand hoeft te betalen betekent dit niet automatisch dat deze verzekering het beste is. Let bijvoorbeeld op de polisvoorwaarden, hierin staat vermeld wanneer de verzekeraar zal uitkeren en wanneer niet.

Overstappen is het waard

Uit een enquête is gebleken dat steeds meer mensen gebruik maken van de versoepelde manier van overstappen. Tegenwoordig is het opzegtermijn van veel abonnementen en verzekeringen door nieuwe wetgeving korter geworden waardoor overstappen gemakkelijker zal gaan. Dit geldt tevens voor autoverzekeringen. De ervaring leert dat overstappen een groot financieel voordeel met zich mee kan brengen. Overstappen kan zorgen voor een goedkopere maandpremie en eventueel uitgebreidere dekking. Lees meer op; http://www.autokopen.info/Autoverzekering-overzetten/

Overige pagina’s

Quad verzekeren