Een dashcam, wat is dat?

Een dashboard camera is een videocamera die men vaststelt op de voorruit van de auto. Deze speciale soort videocamera wordt gebruikt met verschillende redenen. Zo kan een dashcam gebruikt worden vanwege het filmperspectief, dit perspectief ziet u vaak terug in films en series. Hierbij kan u denken aan een heftig ongeluk of bijvoorbeeld een spannende achtervolging. Maar het wordt uiteraard ook gebruikt voor het perspectief in de auto aangezien het voor cameramannen technisch lastig is om met een grote camera te filmen terwijl zij amper ruimte hebben.

Naast het filmperspectief wordt deze compacte videocamera voornamelijk gebruikt door autorijders die graag voorbereid zijn op dergelijke situaties. Situaties als een auto-ongeluk. Bij een auto-ongeluk is het vaak de vraag hoe het ongeluk heeft plaats gevonden. Wie de veroorzaker is en wie de slachtoffers zijn. Omdat dat vaak niet even duidelijk is kan u in zo een geval benadeeld worden, wat zwaar kan vallen na dat trauma. Een dashcam kan u daarbij helpen. De dashcam filmt alles wat in het cameraopzicht staat.
Los van een ongeluk kan een dashcam u ook voorbereiden op andere mogelijke situaties. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat er in auto’s ingebroken wordt. In zo een geval kan een dashcam niet alleen u, maar ook mensen in de nabije omgeving helpen. En dit geldt niet alleen voor auto-inbraken, maar ook voor auto-ongelukken.
Er zijn verschillende soorten dashcams, met ieder hun eigen kwaliteit. Dit zijn de categorieën met ons aanbod van dashcams:

Dashcam budget
Een categorie waar u de goedkopere varianten dashcams kan vinden. Deze dashcams zijn makkelijk in het gebruik en hebben verder niet al te veel ingewikkelde specificaties.

Dashcam middle
De middle klasse bevat dashcams die over het algemeen al een stuk uitgebreider zijn ten opzichte van de budget categorie. De camera’s zijn makkelijk te bevestigen aan uw voorruit.

Dashcam high class
De high class categorie doet zijn naam eer. Met de (full) HD kwaliteit en de betere opnamehoek zijn deze dashcams een succes. Deze videocamera’s zijn inmiddels ook een stuk kleiner, wat velen fijner vinden, dan hun voorgangers.

Dashcam GPS
Met de GPS sensors in deze dashcams is het mogelijk om beelden terug te vinden via de locatie. Bij de beeldopnamen wordt de locatie namelijk op opgeslagen.
Dit is uiteraard perfect bewijs materiaal in de eerder genoemde situaties van een auto-ongeluk. Niet alleen heb je beeld, maar ook het bewijs van de exacte locatie bij dat beeld.

Dashcam night
Met de nachtfunctie op deze dashcams is het mogelijk om zelfs ’s nachts goede opnames te maken met de videocamera.