Grote beurt noodzakelijk?

Een auto moet regelmatig door een professional worden nagekeken op defecten of problemen. Klinkt op zich logisch toch? Maar over hoe vaak een auto dient nagekeken te worden is nogal eens discussie. Veel fabrikanten adviseren jaarlijks een kleine én grote beurt. Het voordeel van een dergelijke frequentie is dat jouw auto goed wordt gecheckt en dat je de zekerheid hebt dat deze altijd paraat staat. Een nadeel is natuurlijk het prijskaartje dat hangt aan dit onderhoud.

Afhankelijk van het type auto en de staat van het voertuig kun je theoretisch dit schema aanhouden met betrekking tot het onderhoud:
15.000 of 1 jaar rijden na aanschaf/laatste onderhoud -> geadviseerd een kleine beurt
30.000 of 2 jaar rijden na aanschaf/laatste onderhoud ->
geadviseerd een grote beurt
45.000 of 3 jaar rijden na aanschaf/laatste onderhoud -> geadviseerd een
kleine beurt
Enzovoorts.

Denk om je garantie
Houd je bij een nieuwe auto liever je centen op zak en doe je zelf het nodige onderhoud, denk dan wel om de garantie. Veel fabrikanten stellen als voorwaarde voor de garantie dat er regelmatig onderhoud wordt verricht aan de auto door een gediplomeerd automonteur. Soms wordt er zelfs verplicht dat het onderhoud in hun garage wordt verricht. Je snapt dat dit voor hen inkomsten betekent waardoor ze de garantie kunnen waarborgen.

Wat zijn de kosten van een grote beurt?
Vanzelfsprekend kunnen de kosten van een grote onderhoudsbeurt varieren tussen de verschillende garages en automonteurs. Over het algemeen kost een kleine onderhoudsbeurt circa 250 tot 300 euro. In veel gevallen is dan enkel wat rem-/ruiten-/koelvloeistof bijgevuld en wat ander standaard onderhoud. Mocht er een onderdeel vervangen moeten worden dan zitten hier natuurlijk extra kosten aan vast. Bij een grote onderhoudsbeurt wordt er gelet op meer zaken. Dit neemt meer tijd in beslag en hier zit ook een hoger prijskaartje aan vast, gemiddeld zo’n 450/500 euro. Met name de arbeidskosten maken de rekening van een onderhoudsbeurt hoog.

Houd er rekening mee dat deze bedragen bij benadering zijn! Hierin zijn dus ook geen rechten aan te verbinden. Probeer jaarlijks een bedrag te reserveren voor het onderhoud aan jouw auto om niet in de financiele problemen te komen.

Wees voorbereid!
Mocht je een afspraak gaan plannen bij een garagedealer of monteur, spreek dan een vaste prijs af waaronder hij zijn werk mag doen. Als de kosten verder uitlopen zal de monteur met jou (telefonisch) overleggen of e.e.a. wel nodig is. Je kunt er dan voor kiezen om het onderhoud niet te laten doen, bijvoorbeeld omdat het gaat om een oud voertuig waarbij de kosten de baten niet dekken. In dat geval is het wellicht interessanter om een nieuw tweedehands auto te kopen in plaats van het onderhoud te laten verrichten. Het oude voertuig kun je dan zien als sloopauto, die je nog voor geld kunt verkopen aan een sloperij!