Auto kopen online

Ja, het is absoluut mogelijk om online een voertuig aan te schaffen. Maar vanzelfsprekend werkt het niet als een t-shirt dat je in de winkelwagen legt en de volgende werkdag opgestuurd krijgt. Met het online kopen van een auto wordt eigenlijk bedoeld dat je online op zoek gaat naar de meest geschikte auto. Op het moment dat je hebt besloten de auto te willen hebben dan is de volgende stap contact opnemen met de eigenaar voor een afspraak en een proefrit.

Kijken en vergelijken

Er zijn verschillende websites die middels een handig filtersysteem de meest geschikte auto/occassion op uw beeld kunnen toveren. Zo heb je natuurlijk marktplaats.nl, alwaar gebruikers hun auto te koop aan kunnen bieden. Daarnaast zijn er websites als autoscout24.nl en autotrader.nl. Dit zijn prima websites met een dagelijks vers aanbod aan nieuwe of tweedehands auto’s om aan te schaffen.

Waar op letten?

Probeer meer te weten te komen over de eigenaar van het voertuig, wellicht staat er op het internet wel dat deze persoon niet te vertrouwen is. Doe sowieso nooit een voorschot of betaling voordat je de auto in het echt hebt gezien en je zeker weet dat de persoon met wie je onderhandelt te vertrouwen is. Let bij de auto vooral op deze kenmerken.