Autoverzekering overzetten

Overstappen van autoverzekeraar

In Nederland ben je verplicht om jouw voertuig te verzekeren als je deze gebruikt op de openbare weg. Rijd je onverzekerd rond dan ben je strafbaar en loop je bovendien het risico om voor de rest van je leven te moeten betalen aan een slachtoffer van een door jou veroorzaakt ongeluk met lichamelijk/psychisch letsel als gevolg.

Helaas is een autoverzekering niet goedkoop en zitten aan veel verzekeringen haken en ogen. Wil je weten welke autoverzekering jij het beste kunt afsluiten en welke het best past bij jou en jouw situatie? Kijk dan op onze pagina ‘Autoverzekering uitleg’ of bereken direct de goedkoopste autoverzekering.

Gelukkig heb jij als particuliere burger genoeg opties bij het kiezen van een autoverzekeraar. Zit je eenmaal vast aan een autoverzekering dan loont het absoluut de moeite om eens uit te zoeken of dat niet goedkoper kan. Overstappen van verzekeraar levert in veel gevallen – zeker na een lange periode bij dezelfde autoverzekeraar te hebben gezeten – maandelijks (veel) geld op.

Let op de voorwaarden bij het overstappen

Focus je niet louter op de prijs, omdat de voorwaarden van verschillende verzekeraars en verzekeringen onderling nogal kunnen verschillen. Als je hierbij alleen kijkt naar de prijs ben je wellicht maandelijks veel goedkoper uit, máár krijg je ook minder vergoed als je aanspraak doet op de verzekering. Bovendien ben je dan wellicht in sommige gevallen helemaal niet verzekerd of is er sprake van een zogenaamde eigen-risico waarbij je dus garant staat voor een bepaald bedrag aan schade.

Huidige autoverzekering opzeggen

Je autoverzekering kan je te allen tijde opzeggen en overgaan op een andere verzekeraar. Hierbij maakt het niet uit je in hetzelfde voertuig blijft rijden of dat je een nieuwe hebt aangeschaft. Houd er wel rekening mee dat de meeste autoverzekeraars een minimale opzegtermijn van één maand hanteren. Nadat je hebt opgezegd zul je dus nog minimaal één maand ‘lid’ zijn en één maand premie moeten betalen. Erna word je overgezet naar de nieuwe autoverzekeraar.

Daarnaast moet je minimaal één jaar bij dezelfde autoverzekeraar hebben gezeten, ook dit verschilt onder de verschillende autoverzekeraars en is iets wat je zult moeten uitzoeken. Dit kun je navragen (telefonisch) of opzoeken in de polisvoorwaarden die je opgestuurd hebt gekregen.

Autoverzekering opzeggen i.v.m. nieuwe auto

Het is verstandig om goed uit te zoeken of jouw huidige autoverzekering en de voorwaarden die eraan verbonden zijn, past bij een nieuw voertuig/nieuwe auto. Mocht je een auto hebben aangeschaft die nieuwer is, meer waard is of een recenter bouwjaar heeft dan is jouw huidige autoverzekering wellicht niet meer geschikt. Je zult dan een uitgebreide dekking willen hebben die meer schade en bovendien een hoger bedrag zal vergoeden. In dat geval doe je er goed aan om de huidige autoverzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten al dan niet bij dezelfde autoverzekeraar (verlengen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *