Quad verzekeren

Je bent in het bezit van een quad en je wilt er mee de weg op. Het is wel noodzakelijk om een verzekering af te sluiten voor je quad. Een quad verzekeren is helemaal niet duur en het vergoedt de schade die je aanricht aan anderen.

Er zijn verschillende soorten quads. Een quad kan gezien worden als een quad voor agrarisch gebruik, maar een quad kan ook als een ‘gewone’ personenauto gezien worden. De quads die het meest voorkomen zijn de quads die worden gezien als een bromfiets. Een bromfiets is te berijden vanaf zestien jaar. Je dient wel een rijbewijs te hebben voor het berijden van een quad die gezien wordt als een bromfiets.

Wanneer je schade aanricht aan anderen door het gebruik van de quad, kan de verzekering deze schade vergoeden aan de tegenpartij. Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor de quad. Een quad verzekeren  hoeft niet duur te zijn. Dat ligt helemaal aan jezelf. Het is dus wettelijk verplicht om je quad te verzekeren, maar er zijn verschillende opties. Zo kun jij je quad bijvoorbeeld ook verzekeren tegen diefstal.

WA-verzekering of Casco?

Wanneer je in het bezit bent van een quad dien je minimaal WA verzekerd te zijn. Een WA-verzekering houdt in dat de schade wordt vergoed die je aan anderen toebrengt. Vandaar dat een quad ook minimaal WA-verzekerd dient te zijn. Een casco of aanvullende verzekering vergoed ook de schade die aan je eigen quad verricht. Er zijn dus ook veel mensen die kiezen voor een aanvullende verzekering.

Aanhangwagenverzekering
Een aanhangwagenverzekering is af te sluiten bij meerdere verzekeraars. Een aanhanger is vaak automatisch meeverzekerd bij je auto. Het ligt aan de soort en grootte aanhangwagen of die is meeverzekerd met je auto of niet. Daarnaast hebben mensen vaak een dure aanhangwagen. Neem als voorbeeld een camper die een hoge waarde heeft. Hiervoor kan bijvoorbeeld ook een diefstal verzekering worden afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *