Sloopauto geld waard!

Er is ook goed nieuws, mocht jij in het bezit zijn van een sloopauto dan kan het zomaar zijn dat deze auto nog geld waard is. Veel autosloperijen staan te trappelen om geld te bieden voor onderdelen uit jouw sloopauto. Dit is simpelweg het geval doordat onderdelen uit een oude sloopauto nog herbruikbaar zijn en daardoor geld waard zijn voor de autosloperij. Een sloopauto inruilen bij een willekeurige dealer heeft weinig tot geen zin, zij zullen weinig bieden voor jouw opgereden sloopauto. Zij zijn niet gespecialiseerd in het demonteren en recyclen van dit soort auto’s en zullen weinig vergoeding geven. Autosloperijen daarentegen zullen een vergoeding geven voor een (oude) sloopauto, maak hier dus zeker gebruik van!

 

Gratis ophaalservice

Maar goed, dan zit je dus met een sloopauto waar je vanaf wilt, hoe krijg je dat voor mekaar? Gelukkig zijn veel autosloperijen bereid om jouw sloopauto kosteloos (gratis) op te komen halen vanaf locatie. Deze gratis ophaalservice houdt dus in dat jij een sloopauto vanaf elke plek kunt aanbieden, sta je dus met pech in een bepaalde zijstraat van jouw stad, dan bel je een lokale autosloperij en deze zal de sloopauto komen ophalen.

 

Meer dan schroot en oud ijzer

Een sloopauto is – zoals eerder aangehaald – dus veel meer dan een stuk schroot en verzameling oud ijzer. Een autosloperij gespecialiseerd in de demontage van sloopauto’s ziet mogelijkheden en kansen, ook voor jouw sloopauto. Door het strippen van jouw sloopauto wordt elk onderdeel van de sloopauto nauwkeurig bekeken en beoordeeld, is het bruikbaar? Dan zal het worden doorverkocht ofwel in Nederland, ofwel worden geëxporteerd naar Oost-Europa of zelfs Afrika.

 

De hoogste inkoopprijs

Op het internet is het druk qua autosloperijen. Overal tuimelen ze over elkaar heen om jouw de hoogste inkoopprijs te bieden voor jouw sloopauto. De inkoopprijs wil zeggen het bedrag dat zij voor jouw sloopauto willen neertellen. Anderen bieden daarbij ook een gratis ophaalservice. Hoe krijg ik de hoogste vergoeding voor mijn sloopauto? Simpelweg door te vergelijken, begin eens met kijken hoeveel autosloperijen er in jouw omgeving zijn die wellicht geinteresseerd zijn in de sloopauto. Vervolgens ga je contact opnemen met elke autosloop en leg je het verhaal uit. Ze zullen geen definitieve prijsopgave kunnen geven, maar een beetje autosloperij kan een indicatie geven van wat jouw sloopauto waard is. Dit kan op basis van het verleden van de auto, het gepleegde onderhoud, het type voertuig, jaartal voertuig en de gereden kilometers.

Dan is het zaak om de sloperij met de hoogste inkoopprijs-indicatie uit te nodigen. Zij zullen langskomen en na een goede inspectie jou een prijs aanbieden voor de sloopauto. Je kunt dan nog altijd zeggen dat je niet akkoord gaat, hier kunnen geen kosten aan worden verbonden! Ben je wel akkoord? Dan zal de autosloper de sloopauto gelijk meenemen, jij krijgt het bedrag en zij zullen de administratie op zich nemen. Jij bent van de sloopauto af en bovendien een vergoeding rijker. Win-win situatie dus!

 

Hoeveel geld is mijn sloopauto waard?

De waarde van een schade-auto of sloopauto is afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren wegen zwaar mee in de prijs en dien je dus rekening mee te houden. Verwacht sowieso geen marktplaats-prijzen, het is immers geen volledig functionerende auto meer maar bedoeld voor de sloop. Toch kan de prijs oplopen tot honderden euro’s maar is dus zoals aangegeven afhankelijk van een aantal eigenschappen van de wagen. Allereerst wordt er gekeken naar de algemene staat van het voertuig, een sloopauto dat bijna niet gehavend is maar gewoon door slijtage niet meer functioneert, is vanzelfsprekend vaak meer waard dan een sloopauto welke betrokken is geweest bij een (ernstig) ongeval. Voorts wordt er gekeken naar het type voertuig, ouderdom van het voertuig en de hoeveelheid gereden kilometers. Sommige automerken staan bekend om hun degelijkheid en zijn dus meer waard als sloopauto dan andere merken. Ook wordt gekeken aan de hand van het aantal gereden kilometers hoe groot de kans is op ernstige slijtage van bepaalde onderdelen.

Het is handig om een ouderhoudsboekje te hebben van het voertuig, zo kan de autosloper in één oogopslag zien of er bepaalde onderdelen zijn vervangen en wellicht nog in een nieuwer staat verkeren als de rest van de sloopauto. Dit alles wordt meegenomen tijdens de inspectie op locatie en aan de hand van een checklist wordt vervolgens de vergoeding bepaald. Je kunt altijd onderhandelen, met de juiste argumenten krijg je er wellicht nog tientallen euro’s bij.

 

De correcte afhandeling

Zodra jij akkoord bent met de aangeboden vergoeding voor jouw sloopauto dan zal het bedrag je worden gegeven in contanten. De autosloper zal de administratieve afhandeling verrichten, let erop dat je een RWD-vrijwaringsbewijs meekrijgt, dit is je bewijs dat het kenteken op een andere naam is gezet. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is de autoverzekeraar en de Belastingdienst in te lichten dat jij niet meer in het bezit bent van deze sloopauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *