Schadeauto ophalen

Als jouw auto is afgekeurd bij de periodieke keuring (APK) of wanneer de auto total-loss is verklaard na een ongeval, ben je in het bezit van een zogenaamde schadeauto. Deze wordt ook wel sloopauto genoemd en is zoals de naam al doet vermoeden dus rijp voor de sloop. Met een dergelijke immobiel voertuig kun je twee dingen doen. Je kunt ermee naar de auto-veiling of naar de autosloperij.

 

 

Kosteloos laten ophalen

Het voordeel van een autosloperij is dat zij te allen tijde bereid zullen zijn om jouw sloopauto op te komen halen vanaf de gewenste locatie. Staat jouw sloopauto dus voor de deur? Dan is een belletje naar de plaatselijke autosloperij al voldoende om de auto kosteloos te laten ophalen.

 

Sloopauto is geld waard

Wist je dat een schadeauto vaak nog geld waard is, soms kan het bedrag oplopen tot honderden euro’s. Dit heeft te maken met het feit dat er binnen elke auto – ofschoon deze nu total loss verklaard is of niet – bepaalde onderdelen bevat die wellicht nog functioneel zijn. Deze auto onderdelen kunnen door de autosloperij gestript worden en hergebruikt of doorverkocht worden. Dit is de reden dat een sloopauto soms dus nog geld waard is. De hoogte van de vergoeding is uiteraard afhankelijk van de dagwaarde van het voertuig, leeftijd van het voertuig en de aanwezigheid van herbruikbare onderdelen. Lees meer over het verkopen van een sloopauto

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Stel jij hebt een voertuig dat ofwel afgekeurd is en waarschijnlijker duurder is om te repareren dan om een nieuwe auto/occassion aan te schaffen, ofwel het voertuig is betrokken geraakt bij een ernstig ongeval. Of het voertuig is om wat voor reden dan ook niet meer te gebruiken op de openbare weg, dan ben je helaas in het bezit van een sloopauto. In dat geval kun je kijken of er sloopautobedrijven in jouw buurt zijn. Via internet kom je er al snel achter welk autoslopersbedrijf in jouw buurt, vervolgens zoek je het telefoonnummer op en overleg je met hen de locatie en een datum. De autoslopersbedrijf zal op de afgesproken tijd en locatie aanwezig komen. Zij zullen de auto inspecteren en op locatie een prijs bieden voor het voertuig. Ga je akkoord met het bedrag? Dan zorgt het autoslopersbedrijf ervoor dat de sloopauto wordt opgehaald (kosteloos) en verzorgt ook de kenteken-administratie (RDW vrijwaringsbewijs). Vervolgens is het alleen jouw taak om de Belastingdienst en de verzekering op de hoogte te stellen dat je al dan niet tijdelijk niet meer in het bezit van een voertuig.