Sloopauto verkopen

Hoe betrouwbaar een auto ook mag lijken op een dag zal het niet meer naar behoren functioneren. Op het moment dat de auto niet meer start of andere problemen kent zodanig dat het niet meer op de openbare weg mag of kan rijden, dan ben je in het bezit van een zogenaamde sloopauto. Het ontleent zijn naam aan het feit dat de auto in dat geval zo duur is geworden om te repareren dat het eigenlijk beter is om het te laten slopen. Een sloopauto kan een voertuig zijn dat ten gevolge van ouderdom en slijtage niet meer functioneert maar dit kan tevens veroorzaakt worden door een (eenzijdig) ongeval waarbij de auto total-loss is geraakt.

Een sloopauto is geld waard

Hoe gek het ook klinkt, maar een sloopauto is geld waard. Ofschoon je geen duizenden euro’s hoeft te verwachten kan de vergoeding toch flink oplopen. Een sloopauto is geld waard omdat de autosloperij bepaalde onderdelen uit de auto kan hergebruiken. Deze herbruikbare onderdelen worden gebruikt in andere voertuigen of doorverkocht. Als jij in het bezit bent van een zogenaamde schade auto dan kun je telefonisch contact opnemen met de dichtstbijzijnde autodealer of autoschadebedrijf. Zij zullen de auto dan op locatie komen beoordelen en zullen je een voorstel doen. Hierin is best wat onderhandelingsruimte, vergeet niet dat de sloopauto voor de dealer interessant is en ook geld oplevert.

 

Administratie uit handen geven

Hoe het zit met de administratie bij het verkopen van een sloopauto? Deze neemt de autosloperij geheel voor haar rekening. Zij zal zorgen voor een juiste afhandeling met de RDW en zal zorgen voor een vrijwaringsbewijs (deze is belangrijk om te krijgen en te bewaren!). Er is voor jou wel een taak weggelegd om de autoverzekeraar en de belastingdienst tijdig op de hoogte stellen van de verkoop van jouw schade auto.

 

Milieuvriendelijke demontage

Demontage is het woord dat wordt gebruikt om aan te geven dat bepaalde onderdelen uit een auto worden gehaald en worden hergebruikt. Deze recycling is primair al een vorm van milieuvriendelijk handelen. Daarnaast worden door de meeste autosloperijen bepaalde milieuvriendelijke technieken en stoffen gebruikt om het proces zo min mogelijk belastend te laten zijn voor het milieu. Doordat je de auto verkoopt aan een autosloperij draag je dus een steentje bij aan het milieu.

 

Een auto inruilen, levert dat niet meer op?

Je kunt bij het kopen van een nieuwe auto aangeven dat je de huidige auto wil laten inruilen. De autodealer zal de voertuig dan een inspectie laten ondergaan en op basis van de bevindingen een prijs met jou willen afspreken. Op zich niets mis mee ware het niet dat de vergoeding in veel gevallen lager is dan wanneer je zaken doet met een autosloperij. De potentie die een autosloperij ziet in schade auto’s is groter dan die van de algemene autodealers. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee als je niet eerst probeert zaken te doen met een autosloperij.

 

Kosteloos ophalen schade auto

De autosloperij is dusdanig geïnteresseerd in jouw sloopauto, dat naast het geven van een eerlijke vergoeding zij ook de auto kosteloos komen ophalen vanaf een desgewenste locatie. Mocht je dus ergens onverhoopt de auto hebben neergezet en deze is niet meer in staat om op te starten dan doe je er dus goed aan om de autosloperij deze te laten ophalen. Op de afgesproken locatie en afgesproken datum zullen zij dan de auto komen beoordelen en ophalen indien de prijs door beide partijen is goedgekeurd.

 

Sloopregeling grote steden

In de grote steden als Rotterdam en Utrecht is door de gemeente een zogenaamde sloopregeling bedacht. Deze regeling behelst een subsidie voor elke eigenaar van een oud voertuig dat zij laten slopen. Deze sloopregeling is in het leven bedacht om de milieuvervuiling in de steden terug te dringen. Eigenaren van oude voertuigen worden hiermee gestimuleerd om hun oude en erg vervuilende motorvoertuigen te laten slopen. Let erop dat regeling enkele voorwaarden vraagt en niet voor elk type voertuig geldt. Naast deze regeling wordt er ook een vergoeding uitgekeerd voor elk persoon dat naast gebruikt maakt van de sloopregeling ook een nieuw voertuig aanschaft dat ofwel elektrisch of in ieder geval groen rijdt. De regeling levert naast de vergoeding voor de sloopauto tevens een bedrag op dat op kan lopen tot wel 1000 euro per voertuig.

 

Sloopauto inkoop

De inkoop van sloopauto’s wordt verzorgd door de verschillende autosloperijen die ons land kent. Er zit bij jou vast en zeker een autosloperij dan wel autodealer in de buurt welke geïnteresseerd is in een tweedehands auto. De sloopauto inkoop gaat gepaard met een overeengekomen vergoeding welke beide partijen tot tevredenheid stemt. De overeengekomen prijs wordt door de autosloperij contant en op locatie voldaan waarna de autosloperij de administratie zal verzorgen. Na de papieren afhandeling lever jij de sleutels en alle bijhorende autopapieren in bij de nu nieuwe eigenaar. Het enige dat jij nu nog hoeft te doen is de betrokken instanties verwittigen van de verkoop van jouw auto. Als je dit verzuimt bestaat er de kans dat je belasting en verzekering moet betalen over een voertuig dat niet meer in jouw bezit is.

 

Welke autosloperij levert de hoogste vergoeding?

Dit valt niet te zeggen, elke autosloperij zal een eigen plaatje van jouw voertuig maken op basis van de beschikbare en herbruikbare onderdelen uit het voertuig. Over het algemeen valt er over de prijs nog wel te onderhandelen hoewel je niet de hoofdprijs moet verwachten voor een sloopauto. Probeer er dus wat uit te halen maar overdrijf niet. In principe komt elk type en merk auto in aanmerking voor een autosloperij om op te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *